Groszek zielony
Produkty liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę, witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze, i co ważne mogą być przechowywane nawet przez kilka lat. Mogą być one surowe lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy je uzupełnić wodą a wtedy uzyskują całkowitą, naturalną świeżość. Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne chipsy, jak również po uwodnieniu, można je również używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.
Zielony groszek dostarcza organizmowi wielu składników odżywczych, mikro- i makroelementów, zwłaszcza minerałów takich jak cynk czy żelazo. Cynk zwarty w liofilizowanym zielonym groszku pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadniczej, funkcji poznawczych, płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych. Cynk pomaga w prawidłowej syntezie białka, utrzymaniu zdrowych kości, włosów i paznokci. Dzięki temu, że został on poddany procesowi liofilizacji, nie stracił wartości odżywczych, a jednocześnie jest zawsze dostępny jako świeże warzywo.
Groszek zielony liofilizowany może być spożywany bezpośrednio. Natomiast jeśli chodzi o przemysł spożywczy może być wykorzystywany do: zup błyskawicznych lub dań instant.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.