Green Spiral Tea
Herbata Green Spiral jedna z najpopularniejszych i najciekawszych zielonych herbat. Jej liście zostały ręcznie zwinięte w drobne spiralki. Herbata ma dość mocny smak i delikatny, słomkowy kolor naparu.
Składniki: 100 % herbaty zielonej, bez dodatków.
Sposób parzenia: Herbatę można parzyć kilkakrotnie, jednak nie więcej niż trzy razy. Pamiętaj, by każde kolejne parzenie wydłużać o 30-60 sekund w stosunku do poprzedniego. Po każdym parzeniu oddzielać liście od naparu.
Herbata to najczęściej spożywany, zaraz po wodzie, napój. Być może jest to spowodowane przeróżnymi jej odmianami, które kuszą smakiem i aromatem. Polska znajduje się na 3 miejscu w Europie pod względem spożywania herbaty. Warto więc wiedzieć, co się pije – poznajcie właściwości i rodzaje herbaty, a także ciekawostki dotyczące tego napoju.
Zielona herbata cieszy się ogromną popularnością wśród osób, które starają się schudnąć. Wśród wielu odmian herbat to właśnie ta herbata najbardziej kojarzy nam się z odchudzaniem. Jest w tym wiele prawdy. Zielona herbata nie tylko wesprze proces utraty wagi, ale też pomoże uniknąć problemów z otyłością.
Ponadto zawarte w herbacie katechiny zapobiegają wzrostowi komórek tkanki tłuszczowej, a polifenole zawarte w naparze z zielonej herbaty sprawiają, że organizm łatwiej przyswaja tłuszcze i węglowodany.
Dodatkowo napar z zielonej herbaty zmniejsza ilość wchłanianego cholesterolu i zapobiega tym samym rozwojowi miażdżycy lub zawałom serca. Świeżo zerwane liście zostawia się do przeschnięcia, a następnie podgrzewa, by zatrzymać proces fermentacji. Gorzkawy napar ma barwę cytrynowo -żółtą. Zawiera mniej kofeiny i garbników niż herbata czarna, ale zawartość katechin jest pięciokrotnie wyższa. Dlatego uważa się, że herbata zielona jest najzdrowsza.
Najlepiej oczyszcza z toksyn i powstrzymuje procesy starzenia. Chroni serce, ma właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, obniża poziom cholesterolu, normalizuje ciśnienie. Jako jedyna z herbat przynosi ulgę osobom cierpiącym na nadkwasotę. Często jest aromatyzowana owocami i t. Niektóre gatunki można zaparzać dwu- lub trzykrotnie, przy czym pierwsze zaparzenie daje napar pobudzający, drugie – uspokajający.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.