Herbata Pu-Erh Chińska Wiśnia 50g

7,56 

Czerwona herbata PU-erh chińska wiśniowa 50 g to idealna kompozycja mocno ziemistej, intensywnej herbaty z płatkami kwiatowymi, a także z wyczuwalną nutą owocowo-kwiatową. Sprawdzi się idealnie dla każdego, kto dopiero rozpoczyna swoją przygodę z Pu-erh odznaczającą się niezwykle wyrazistym smakiem i aromatem. Posmak wiśni sprawia, że jest znacznie delikatniejsza niż klasyczna czerwona herbata Pu-erh. Znana jest ze swoich prozdrowotnych właściwości, a szczególnie sprawdzi się dla osób borykających się z nadwagą.

Liście wykorzystane w herbacie są zbierane, skręcane i pozostawione do dojrzenia. Dochodzi wtedy do procesu fermentacji mikrobiologicznej, czego rezultatem jest ciemna herbata o ziemistym smaku. Czerwona herbata PU-erh chińska wiśniowa 35 g powinna być parzona za pomocą wrzątku. Warto najpierw przepłukać liście, czyli zalać je na kilka sekund wrzątkiem, po czym go wylać. Pierwsze parzenie przy około 4-5 gramach liści na 250 ml wody może trwać od 1 do 3 minut. Jedna porcja liści może zostać wykorzystana nawet do 3 razy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

  • Bezpieczne zakupy
    Bezpieczne zakupy SSL
  • 14-dniowe prawo zwrotu
    14-dniowe prawo zwrotu
  • Wysyłka już od 48h
    Wysyłka już od 48h
  • Bezpieczne zakupy
    Gwarancja jakościSpecyfikacje i atesty produktów

ciekawostki ze świata przypraw i ziół /blog/

  • Szukasz zdrowej alternatywy dla klasycznych słonych i słodkich przekąsek? Nie wiesz, w jaki sposób urozmaicić przyjęcie w gronie rodziny i przyjaciół? Postaw na wyjątkowe chipsy z warzyw i owoców! Podane z dipem lub słodkim sosem zachwycą Twoich gości.

  • Jednym z ciekawszych odkryć ostatnich czasów jest zabezpieczanie żywności metodą liofilizacji. Jakie procesy kryją się pod tą tajemniczo brzmiącą nazwą? W jaki sposób technika ta wpływa na żywności i jakie nadaje jej właściwości? To musisz wiedzieć!

  • Masz smaka na mix duszonych warzyw? Doskonałym daniem będzie zatem leczo! Zobacz, jak je przygotować i których przypraw nie może w nim zabraknąć.

Twoje zakupy