Herbata Pu-Erh SPECIAL 50g

6,15 

Czerwona herbata Pu-erh special 50 g to jedna ze szlachetniejszych odmian herbaty Pu-erh. Dobrej jakości liście, które posiadają widoczne odcienie złotego brązu charakteryzują dojrzałe herbaty tego typu oraz ich lepsze odmiany. Tego rodzaju czerwona herbata Pu-erh ma intensywny, ziemisty aromat oraz nieco słodkawy smak. Dłużej parzona czerwona herbata Pu-erh special pozostawia w ustach charakterystyczne dla niej uczucie „ściągania”. Herbata nieodmiennie do pozostałych z gatunku Pu-erh cieszy się popularnością ze względu na niepowtarzalny aromat oraz właściwości odchudzające.

Czerwona herbata Pu-erh special 50 g może być parzona wielokrotnie. Jej ziemisty, korzenny aromat gwarantuje intensywny smak przy każdym parzeniu. Jedna porcja to 4 do 5 gramów liści na 250 ml wody. Należy zalać je gorącą wodą o temperaturze co najmniej 95 stopni, przy czym można wykorzystać tę samą porcję herbaty do trzech razy. Przed pierwszym proponujemy przepłukanie liści za pomocą wrzątku. Wystarczy wlać odrobinę wrzącej wody na liście i po kilku sekundach ją wylać.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

  • Bezpieczne zakupy
    Bezpieczne zakupy SSL
  • 14-dniowe prawo zwrotu
    14-dniowe prawo zwrotu
  • Wysyłka już od 48h
    Wysyłka już od 48h
  • Bezpieczne zakupy
    Gwarancja jakościSpecyfikacje i atesty produktów

ciekawostki ze świata przypraw i ziół /blog/

  • Szukasz zdrowej alternatywy dla klasycznych słonych i słodkich przekąsek? Nie wiesz, w jaki sposób urozmaicić przyjęcie w gronie rodziny i przyjaciół? Postaw na wyjątkowe chipsy z warzyw i owoców! Podane z dipem lub słodkim sosem zachwycą Twoich gości.

  • Jednym z ciekawszych odkryć ostatnich czasów jest zabezpieczanie żywności metodą liofilizacji. Jakie procesy kryją się pod tą tajemniczo brzmiącą nazwą? W jaki sposób technika ta wpływa na żywności i jakie nadaje jej właściwości? To musisz wiedzieć!

  • Masz smaka na mix duszonych warzyw? Doskonałym daniem będzie zatem leczo! Zobacz, jak je przygotować i których przypraw nie może w nim zabraknąć.

Twoje zakupy