Jałowiec suszony owoc

4,32 216,00 

Wyczyść

Kraj pochodzenia: Bułgaria/Macedonia

 

Pochodzenie jałowca nie jest do końca znane. Można go znaleźć w Europie, w północnej części Afryki, w Ameryce Północnej i w północnej części Azji.

Owoce jałowca mają wyjątkowy leśno-sosnowy zapach i słodko-gorzkawy smak.  Przyczyniają się zarówno do nadawania potrawom specyficznego charakteru, a ponadto zmniejszają uczucie tłustości dań. Zmiażdżone owoce jałowca są znacznie bardziej aromatyczne i wydajne w swoim smaku, dlatego warto je przed użyciem rozgnieść w moździerzu.

ZASTOSOWANIE W KUCHNI:
Owoce jałowca są idealne do potraw z kaczki i wieprzowiny oraz dopełniają smak wszelakich nadziewek. Wyrazisty aromat jałowca doskonale komponuje się z mięsem – szczególnie z dziczyzną. Owoce jałowca znajdą zastosowanie również jako dodatek do marynat, alkoholi i kiszonek. W polskiej kuchni nie można wyobrazić sobie bez niego np. bigosu.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

  • Bezpieczne zakupy
    Bezpieczne zakupy SSL
  • 14-dniowe prawo zwrotu
    14-dniowe prawo zwrotu
  • Wysyłka już od 48h
    Wysyłka już od 48h
  • Bezpieczne zakupy
    Gwarancja jakościSpecyfikacje i atesty produktów

ciekawostki ze świata przypraw i ziół /blog/

  • Często doprawiasz jedzenie solą? Ta popularna przyprawa dodaje potrawom wyrazistości, lecz spożywana w nadmiarze, wywiera zgubny wpływ na ludzki organizm. Jakie jest dopuszczalne, dzienne spożycie soli? W jaki sposób jej nadmiar wpływa na zdrowie?

  • Uwielbiasz przyrządzać potrawy na grillu i wciąż szukasz nowych pomysłów na pyszne dania? Zaskocz rodzinę i przyjaciół, używając aromatycznych dodatków BBQ do mięs, serów i warzyw.

  • Uwielbiasz gotować zupy? To świetny wybór! Każda porcja tego płynnego dania jest skarbnicą naturalnego błonnika, witamin i minerałów. Jakie przyprawy do zupy stosować? Oto kilka kulinarnych wskazówek.

Twoje zakupy
X