Przyprawy francuskie

Kuchnia francuska słynie z najbardziej wykwintnych dań, wybitnych kucharzy oraz niepowtarzalnych smaków. Składa się na nią wiele różnorodnych specjałów, którym smak nadają przyprawy kuchni francuskiej o niezwykłych aromatach. W związku z tym przyprawy bez soli dodaje się to takich dań jak żabie udka, ślimaki, sałatki z oliwą, różnorodne owoce morza i przepyszne owocowe tarty. Do codziennych dań Francuzów należą niezwykłe potrawy, które można spotkać niemal wyłącznie na terenie Francji.

Wyświetlanie 1–12 z 14 wyników

  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Cząber suszony

    Oceniono 0 na 5
    2,10 105,00  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Estragon polski mielony

    Oceniono 0 na 5
    3,57 158,55  Wybierz opcje
  • NOWOŚCI

    Estragon suszony francuski

    Oceniono 0 na 5
    5,77 945,00  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Gorczyca biała mielona

    Oceniono 0 na 5
    3,57 99,75  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Gorczyca biała ziarno

    Oceniono 0 na 5
    3,57 89,25  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Gorczyca czarna ziarno

    Oceniono 0 na 5
    3,15 78,75  Wybierz opcje
  • Mieszanki przypraw

    Mieszanka pomidora z ziołami

    Oceniono 0 na 5
    4,32 204,12  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Mięta suszona

    Oceniono 0 na 5
    2,62 126,00  Wybierz opcje
  • Naturalne przyprawy i mieszanki przypraw bez soli

    Pomidor z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim TOP

    Oceniono 0 na 5
    3,78 194,00  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Rozmaryn suszony

    Oceniono 0 na 5
    2,52 87,15  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Rozmaryn suszony mielony

    Oceniono 0 na 5
    2,73 97,20  Wybierz opcje
  • Polskie przyprawy tradycyjne

    Szałwia suszona

    Oceniono 0 na 5
    2,10 105,00  Wybierz opcje

Przyprawy popularne w kuchni francuskiej

Francuzi słyną z aromatycznych oraz bogatych w mieszanki przypraw potraw. Nowoczesna kuchnia jest skupiona w głównej mierze na lżejszych daniach, którym odpowiedni smak nadają przyprawy kuchni francuskiej. Należą do nich między innymi tymianek, odznaczający się ciepłym, ostrym, a jednocześnie przyjemnym aromatem. Francuzi wykorzystują także rozmaryn o lekko sosnowym smaku niedużo słodszym od mięty oraz liście laurowe, które charakteryzuje ich niepowtarzalny korzenno-gorzkawy zapach i przyjemny smak.

Przyprawy kuchni francuskiej to również różnego rodzaju zioła, nadające niezwykłego smaku oraz aromatu daniom. Często spotykany jest szczypiorek, estragon oraz pietruszka. Najczęściej wykorzystuje się je do dekorowania wykwintnych potraw francuskiej kuchni bądź nadawania smaku sosom. Nie bez powodu francuzów uznaje się za posiadaczy jednej z najlepszych kuchni na świecie. Do gotowania wykorzystują jedynie świeże, lokalne składniki oraz cieszą się wyrafinowanymi profilami smakowymi.

Wysoka jakość naszych francuskich przypraw

Przyprawy świata to doskonały sposób na wprowadzenie nieco odmiany do swoich codziennych posiłków. Warto więc zadbać o korzystanie z wyłącznie najlepszej jakości przypraw kuchni francuskiej dostępnych na rynku. W naszej ofercie znajdziesz tylko przyprawy wyselekcjonowane z dbałością, które pozwolą Ci poczuć się jak we francuskiej restauracji. Gwarantujemy, że z naszymi przyprawami będziesz cieszyć się aromatem i smakiem niejednego dania w wersji francuskiej. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą przypraw pochodzących wyłącznie ze sprawdzonych źródeł!

  • Bezpieczne zakupy
    Bezpieczne zakupy SSL
  • 14-dniowe prawo zwrotu
    14-dniowe prawo zwrotu
  • Wysyłka już od 48h
    Wysyłka już od 48h
  • Bezpieczne zakupy
    Gwarancja jakościSpecyfikacje i atesty produktów

ciekawostki ze świata przypraw i ziół /blog/

  • Szukasz zdrowej alternatywy dla klasycznych słonych i słodkich przekąsek? Nie wiesz, w jaki sposób urozmaicić przyjęcie w gronie rodziny i przyjaciół? Postaw na wyjątkowe chipsy z warzyw i owoców! Podane z dipem lub słodkim sosem zachwycą Twoich gości.

  • Jednym z ciekawszych odkryć ostatnich czasów jest zabezpieczanie żywności metodą liofilizacji. Jakie procesy kryją się pod tą tajemniczo brzmiącą nazwą? W jaki sposób technika ta wpływa na żywności i jakie nadaje jej właściwości? To musisz wiedzieć!

  • Masz smaka na mix duszonych warzyw? Doskonałym daniem będzie zatem leczo! Zobacz, jak je przygotować i których przypraw nie może w nim zabraknąć.

Twoje zakupy
X