, , ,

Sól czarna

Tego produktu nie ma na stanie i nie jest dostępny.

Kala Namak pochodzi z Indii, Bangladeszu, Pakistanu oraz Nepalu. Korzystnie oddziałuje zwłaszcza na trawienie, choć nie każdemu przypadnie do gustu jej charakterystyczny aromat przypominający zapach gotowanego jajka. W kuchni indyjskiej bardzo szeroko wykorzystuje się czarną sól głównie do dań przyrządzanych na zimno dipów, sałatek, przekąsek, a nawet potraw owocowych. Im bardziej podgrzewamy tę sól, tym mocniejszy jest jej aromat. Charakterystyczny dla niej jest również lekko ostry posmak. Ten rodzaj soli ceni się przede wszystkim za to, że zapobiega problemom trawiennym, takim jak zgaga, wzdęcia i niestrawność.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

  • Bezpieczne zakupy
    Bezpieczne zakupy SSL
  • 14-dniowe prawo zwrotu
    14-dniowe prawo zwrotu
  • Wysyłka już od 48h
    Wysyłka już od 48h
  • Bezpieczne zakupy
    Gwarancja jakościSpecyfikacje i atesty produktów

ciekawostki ze świata przypraw i ziół /blog/

  • Szukasz zdrowej alternatywy dla klasycznych słonych i słodkich przekąsek? Nie wiesz, w jaki sposób urozmaicić przyjęcie w gronie rodziny i przyjaciół? Postaw na wyjątkowe chipsy z warzyw i owoców! Podane z dipem lub słodkim sosem zachwycą Twoich gości.

  • Jednym z ciekawszych odkryć ostatnich czasów jest zabezpieczanie żywności metodą liofilizacji. Jakie procesy kryją się pod tą tajemniczo brzmiącą nazwą? W jaki sposób technika ta wpływa na żywności i jakie nadaje jej właściwości? To musisz wiedzieć!

  • Masz smaka na mix duszonych warzyw? Doskonałym daniem będzie zatem leczo! Zobacz, jak je przygotować i których przypraw nie może w nim zabraknąć.

Twoje zakupy