Sól czarna

2,46 60,27 

Wyczyść

Kala Namak pochodzi z Indii, Bangladeszu, Pakistanu oraz Nepalu. Korzystnie oddziałuje zwłaszcza na trawienie, choć nie każdemu przypadnie do gustu jej charakterystyczny aromat przypominający zapach gotowanego jajka. W kuchni indyjskiej bardzo szeroko wykorzystuje się czarną sól głównie do dań przyrządzanych na zimno dipów, sałatek, przekąsek, a nawet potraw owocowych. Im bardziej podgrzewamy tę sól, tym mocniejszy jest jej aromat. Charakterystyczny dla niej jest również lekko ostry posmak. Ten rodzaj soli ceni się przede wszystkim za to, że zapobiega problemom trawiennym, takim jak zgaga, wzdęcia i niestrawność.

Recenzje

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

  • Bezpieczne zakupy
    Bezpieczne zakupy SSL
  • 14-dniowe prawo zwrotu
    14-dniowe prawo zwrotu
  • Wysyłka już od 48h
    Wysyłka już od 48h
  • Bezpieczne zakupy
    Gwarancja jakościSpecyfikacje i atesty produktów

ciekawostki ze świata przypraw i ziół /blog/

  • Często doprawiasz jedzenie solą? Ta popularna przyprawa dodaje potrawom wyrazistości, lecz spożywana w nadmiarze, wywiera zgubny wpływ na ludzki organizm. Jakie jest dopuszczalne, dzienne spożycie soli? W jaki sposób jej nadmiar wpływa na zdrowie?

  • Uwielbiasz przyrządzać potrawy na grillu i wciąż szukasz nowych pomysłów na pyszne dania? Zaskocz rodzinę i przyjaciół, używając aromatycznych dodatków BBQ do mięs, serów i warzyw.

  • Uwielbiasz gotować zupy? To świetny wybór! Każda porcja tego płynnego dania jest skarbnicą naturalnego błonnika, witamin i minerałów. Jakie przyprawy do zupy stosować? Oto kilka kulinarnych wskazówek.

Twoje zakupy
X