Sól selerowa

3,24 37,80 

Znudziła Ci się klasyczna sól kuchenna? Lubisz eksperymentować w kuchni? A może chcesz zmniejszyć podaż tradycyjnej soli i szukasz zdrowszej alternatywy? Nasza sól selerowa będzie doskonałym rozwiązaniem na każdy z tych przypadków! Sól selerowa to nic innego jak miks klasycznej soli kuchennej ze sproszkowanym suszonym selerem. Pomimo że przyprawa zawiera jedynie dwa składniki, jest w stanie nadać niezwykłego smaku i aromatu wszystkim Twoim ulubionym daniom. Jej sekret tkwi w prostocie. Seler jest bardzo wyrazistym dodatkiem i już nawet jego niewielka ilość odmienia oblicze klasycznej soli. Co ciekawe, taka sól jest również zdrowsza niż jej tradycyjna odpowiedniczka. Suszony seler oczyszcza organizm z toksyn, pobudza przemianę materii, ułatwia trawienie i likwiduje zaparcia. Możesz dodawać ją więc do tłustych czy ciężkostrawnych dań.

Do czego można użyć soli selerowej?

Zastosowanie soli selerowej jest zaskakująco szerokie. Sprawdzi się właściwie wszędzie tam, gdzie do tej pory używałeś zwykłej soli. Ze względu na swój aksamitny, ziołowo-korzenny smak fantastycznie łączy się z wszelkiego rodzaju mięsami oraz rybami. Wzbogaci każdą marynatę, urozmaici pieczonego kurczaka, a nawet podkreśli smak steków, grillowanej karkówki czy drobiowej wątróbki. Po sól selerową chętnie sięgają także osoby na diecie wegetariańskiej. Nada nowych nut warzywnym potrawkom, faszerowanym jajkom, pasztetom z warzyw strączkowych czy zupom. Może także posłużyć jako dodatek do dressingu – dodaj ją do oliwy z oliwek, a wyczarujesz niesamowity, ziołowy sos do sałatek.

Domowa sól selerowa

Do stworzenia soli selerowej wystarczą dwa składniki, jednak stanowi ona świetny, smaczny dodatek do wielu dań. Oferowana przez nas przyprawa to naturalna, domowa alternatywna dla zwykłej soli. Sól selerowa świetnie sprawdza się podczas gotowania domowych mięs, takich jak pieczenie, rolady, czy bitki. Będzie ona również stanowić ciekawy dodatek do sałatek oraz surówek. Polecana jest również osobom, które nie przepadają za smakiem selera, ponieważ sól selerowa posiada swój własny ziołowy aromat. Przy okazji nadaje ciekawego smaku potrawom, więc nie wahajmy się użyć jej również do ryb, czy dań wegetariańskich. Sól selerowa to też odpowiedni dodatek do wszelkiego rodzaju sosów, marynat, czy nawet panierki. Wymieszana z innymi aromatycznymi ziołami może być nieodzownym towarzyszem letniego grillowania. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do dań kuchni tradycyjnej jak bigos, krokiety, czy pierogi. Można ją również stosować do porannej kanapki, jak i dipu podczas wieczornego spotkania z przekąskami.

Skład soli selerowej

Sól selerowa może być wykorzystywana w różnorodny sposób. Nasiona selera bowiem bogate są w przeciwutleniacze, mangan, wapń oraz żelazo. Jednocześnie seler jest niezwykle niskokaloryczny. Systematyczne używanie podczas domowych obiadów pozwala na cieszenie się dobrym zdrowiem, poprzez zadbanie o układ trawienny. Sól selerowa posiada również zbawiennie działanie na układ krążenia. Dzięki temu wzbogacamy naszą domową, naturalną apteczkę. Seler jest też źródłem cennych przeciwutleniaczy, które wzmacniają odporność, dzięki czemu spożywając sól selerową systematycznie i konsekwentnie do każdej potrawy dbamy o nasze zdrowie. Sól sama w sobie reguluje gospodarkę wodną w naszym organizmie, a także ciśnienie krwi. Połączenie selera wraz z solą w postaci soli selerowej to duet idealny i dobra alternatywa dla zwykłej soli. Sól powstaje poprzez zmieszanie nasion selera z solą himalajską, dzięki czemu mamy pewność, że kupujemy produkt w pełni ekologiczny i zdrowy.

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.

  • Bezpieczne zakupy
    Bezpieczne zakupy SSL
  • 14-dniowe prawo zwrotu
    14-dniowe prawo zwrotu
  • Wysyłka już od 48h
    Wysyłka już od 48h
  • Bezpieczne zakupy
    Gwarancja jakościSpecyfikacje i atesty produktów

ciekawostki ze świata przypraw i ziół /blog/

Twoje zakupy
X